15.02.2024
Обука и сертификација за јапонскиот специјалитет „Суши“
Раководителот и персоналот на кујна „Даути-Комерц“-Кетеренинг успешно ја завршија следната обука за едукација за подготовка на јапонска кујна. Обуката беше спроведена под надзор на специјалистите Тојоко Тагучи и Дане Ускоков, при што тие ги дадоа највисоките оценки за кадарот на кандидатите во однос на подготовката на јапонскиот специјалитет „Суши“.
На оваа обука беа Ибрахим Зенели, менаџер за кујна и угостителство, Наталија Трајческа, технолог и нутриционист, Маријана Алексиева, главен готвач и Кефајет Веселова, помошник готвач, кој ја научи содржината на јапонската храна и начинот на нејзина подготовка.
Менторот Тојоко Тагучи изрази високо ценење за вештините на учесниците на оваа обука и им додели сертификат за успешно завршената обука.
|