25.08.2023

Сашо Тасевски јавно му се извини на „Даути-Комерц“

Лицето Сашо Тасевски и се извинува на компанијата „Даути-Комерц“ за тесктот што го објави на социјалната мрежа Фејсбук на 19 јули. Извинувањето, дојде после реакцијата/демант  на а компанијата „Даути-Комерц“ која побарала такво нешто од авторот на тескстот, предупредувајќи го со поднесување тужба, во спротивно. 

„Од авторот на тесктот бараме јавно да се извини преку статусот на социјалната мрежа Фејсбук, на компанијата „Даути-Комерц“. Доколку истото не се реализира, тогаш ќе бидеме принудени да ја продолжиме натамошната постапка преку органите на правдата“, беше реакцијата на „Даути-Комрц“, по објавувањето на статусот на Фејсбук. 

Самиот Сашо Тасевски извинувањето го упати на својата социјална мрежа Фејсбук, од каде кажа и невистини за компанијата „Даути-Комерц“. 

 Еве го целосното извинување на лицето Сашо Тасевски напишано на Фејсбук: 

„На 19 јули објавив статус ви кој наведов  дека ќерката на Даути-Комерц рекла дека Македонците треба да прифатат дека се Бугари. Така  беше објавено и претходно и во други медиуми. Но ми  потврдија  дека тоа лице кое изјавило така нема никаква врска со  Даути-Комерц“. Па затоа им се извинувам за погрешнопренесена информациа овде“, пишува Сашо Тасевски. 


Даути Комерц АД

Основната дејност на компанијата ДАУТИ КОМЕРЦ ад е увоз-извоз и промет на стоки за широка потрошувачка кој се остварува преку дистрибутивните центри, како и застапување на повеќе реномирани домашни и светски фирми од разни области.

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

Поставени се колачиња (cookies) на Вашиот уред со цел да се подобри функционалноста на оваа веб страница.

Потребни ми се дополнителни информации | Политика за користење на колачиња (cookies)

Се согласувам Не се согласувам