Shop | МК | AL | EN

ДАУТИ КОМЕРЦ

 

"Даути-Комерц“  е семејна компанија на семејството ДАУТИ, трансформирана во Акционерско Друштво, со систем на корпоративно управување. Органи на управување се Собранието на акционери,  Управниот одбор и Борд на директори.  

 Основната дејност на „Даути-Комерц АД е увоз-извоз и дистрибуција на производи за широка потрошувачка, која се врши преку дистрибутивните центри во Северна Македонија, Косово и Црна Гора и локални добавувачи преку мрежата „Cash&Carry“ во Скопје, Тетово и Струга во Северна Македонија.  

 

 Прочитај повеќе

ЛИДЕР ВО РЕГИОНОТ

Компанијата „Даути Комерц“ А.Д, со 30-годишно искуство, стана регионален лидер во областа на дистрибуција на стоки за широка потрошувачка. Компанијата е присутна во четири регионални земји, почнувајќи од Северна Македонија, Косово, Црна Гора и Албанија.  

„Даути Комерц“ А.Д, континуирано имплементира иновативни идеи и современи стандарди, каде што е специјализирана за дистрибуција на стоки за широка потрошувачка на домашниот, регионалниот и меѓународниот пазар. Во последните години, извозот на стоки од регионалните производители од Западен Балкан на европските и пошироките пазари.

МОТО

„Традициjа, Доверба и Безбедност“ 

„Даути Комерц“ има семејна традиција. Божествена доверба, доверба по себе, доверба кај соработниците како и бројни партнери, добавувачи и купувачи. Безбеден пристап сам по себе и безбеден партнер и производи. Традиционално, имаме воспоставено доверба и безбедност во брзата дистрибуција на производите до крајниот потрошувач. ОРГАНИЗАЦИСКА СТРУКТУРА

Со семејно воспитување, системот за корпоративно управување ги зајакна капацитетите со истовремен пристап кон работењето на секторите во компанијата, насочување, контрола на квалитетот и внатрешната одговорност на менаџментот и проценка на ризикот. 


ПРОШИРУВАЊЕ И РАЗВОЈ

Зајакнувањето на компанијата се развива паралелно како во вертикалниот раст во временски периоди, така и во хоризонталното ширење во регионот и пошироко. 

Со планирана стратегија, компанијата се прошири во регионот каде што создаде конкурентни предности во Северна Македонија, Косово, Црна Гора и Албанија, каде што денес работи со свои компании и планира да се шири во регионот, Европа и пошироко. 

Од графиконот јасно се гледа дека компанијата трајно ја изградила успешната историја на својот подем, без да стагнира ниту една година. 

                                          
Magacin

ДИСТРИБУТИВНИ ЦЕНТРИ

Прочитај повеќе

„Даути Комерц“ е основано како компанија на 29 мај 1990 година, од браќата ДАУТИ.

На  почеток, како главна и основна дејност ја имаше дистрибуцијата на стоката, широката потрошувачка од домашни производители.  И ден денеска се занимава со ова трговска  дејност, дистрибуција на домашни и увозни производи.Новости

+


Националната развојна стратегија ќе овозможи стабилни, трајни и долгорочни политики за економски развој

Интервју за порталот Фактор Продолжуваме со серијата интервјуа посветени на процесот на креирање на Националната развојна стратегија - визионерски стратешки документ кој ќе го утврди развојниот пат на државата во следните 20 години. Подготовката на овој сеопфатен стратешки документ се одвива преку процес на широка консултација, вклученост на сите чинители, како и преку градење меѓу-генерациски, меѓу-етнички, меѓу-партиски и родов консензус помеѓу клучните општествени чинители.

19февруари

+


Џемаил Даути: Манифестот за забрзан економски развој предвидува развој на бизнисите во земјава и нивна интеграција на европските пазари

Средбата организирана помеѓу членовите на ОЕМВП и претседателот Стево Пендаровски, на која беше презентиран „Манифестот за забрзан економски развој“, како и давање можност за претставниците на бизнисот и членовите на ОЕМВП да поставуваат прашања и да се осврнат на прашањата со кои се соочува реалниот бизнис сектор. На оваа средба присуствуваа генералниот директор на „Даути-Комерц“, г-дин Џемаил Даути, директорот г-дин Хамим Даути, „Даути-Комерц“, Македонија и директорот на „Даути-ТрабспортШпед“ Даим Рамадани.Организираната средба им понуди можности на претставниците на бизнисот и на членките на СКСЗМ да поставуваат прашања и да се осврнат на проблемите со кои се соочува реалниот бизнис сектор.

15февруари

+


Обука и сертификација за јапонскиот специјалитет „Суши“

Раководителот и персоналот на кујна „Даути-Комерц“-Кетеренинг успешно ја завршија следната обука за едукација за подготовка на јапонска кујна. Обуката беше спроведена под надзор на специјалистите Тојоко Тагучи и Дане Ускоков, при што тие ги дадоа највисоките оценки за кадарот на кандидатите во однос на подготовката на јапонскиот специјалитет „Суши“.

15февруари

+


Директорот Џемаил Даути во посета кај премиерот Талат Џафери

Генералниот директор на компанијата, г-дин Џемаил Даути, беше дел од делегацијата на Стопанската комора на северозападна Македонија, на средба со премиерот на Северна Македонија, Талат Џафери.

12февруари0

Вработени

0

Држави

0

Меѓународни Потрошувачи

0

Внатрешни Партнери

0

Меѓународни Партнери

0

Брендови


Даути Комерц АД

Основната дејност на компанијата ДАУТИ КОМЕРЦ ад е увоз-извоз и промет на стоки за широка потрошувачка кој се остварува преку дистрибутивните центри, како и застапување на повеќе реномирани домашни и светски фирми од разни области.

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

Поставени се колачиња (cookies) на Вашиот уред со цел да се подобри функционалноста на оваа веб страница.

Потребни ми се дополнителни информации | Политика за користење на колачиња (cookies)

Се согласувам Не се согласувам