Shop | МК | AL | EN

                          Даути-Комерц:

 

 

Компанијата  “Даути-Комерц”како идеја настана во  90-и години, и се развива низ годините како Акционерско Друштво,  денес е лидер во  областа  дистрибуција на роба за широка потрошувачка во РСМ и во регионот, во Косово, Црна Гора и Албанија.    

“Даути-Комерц”, нуди квалитетни услуги, низ професионалната организациона структура  со висок степен на флексибилност и отвореност кон промените и потребите на партнерите.  

„Даути-Комерц“, денес е моќен бизнис- конгломерат, присутен во  четири земји на Балканот и со својата сестринска компанија „Даути-ТранспортШпед“, за меѓународен транспорт.  

“Даути-Комерц“ има над 1100 вработени,  најголем дел со високо стручнa спрема, човечките ресурси во компанијата ги обидинува со истите принципи, вредности и мисија.  

Добавувачи на „Даути-Комерц“ се од 82 земји низ светот чии производи  ја соочинуват протфолиото на понудата на компанијата на своите купувачи.  

Извозот е ориентиран покрај своите компании во Косово, Црна Гора, Албанија и во Европска Унија, денес „Даути Комерц“ извезува во Шведска, Швајцарија, Германија, Франција, Италија, Чешка, Австрија, Србија и Босна и Херцеговина.  

„Даути-Комерц“ е рангирано на 50то место од најмоќните компании во Северна Македонија.  

Денес „Даути-Комерц“ располага со најсовремени и софистицирани дистрибутивни центри во Сарај (Скопје), со површина од над 22 000 метри квадратни, во Тетово од 3 000 метри квадратни, во Струга од 1 500 метри квадратни, во Драч (Албанија) со 3 000 метри квадратни, во Урошевац (Косово) од 15 000 метри квадратни и во Подгорица (Црна Гора) од 5 000 метри квадратни. Овие центри логистички се опремени со најсодветен возен парк, кој има сопствена бензинска пумпа, сервис  и други услуги за по експедитивно функционирање.  

Компанијата се управува од административната зграда од 4 500 метри квадратни, лоцирана во Сарај.  

Сестринската компанија „Даути-ТранспортШпед“, лоцирана во Република Северна Македонија и Албанија, располага со 11 шпедитерски услужни седишта и возен парк од 60 камиони. 

„Даути- Комерц“, има сопствен царински склад, со лиценца со локално царинење исто така е лиценцирано како  Овластен Економски Оператор „ОЕО“ , за меѓународно царинска, безбедносна и поедноставување на царинска процедура во Република Северна Македонија.  

Компанијата ги има имплеметирано стандартите ИСО 9001, ИСО 14 001, ИСО 22 000, ИСО 27 001, ИСО 45 001,  Еxellent Small & Medium Enterprises, СЕРТИФИКАТ ФЕР СО ПОТРОШУВАЧОТ, CERTIFIKAT ЗА ЖИВОТНА СРЕДИНА, СЕРТИФИКАТ ЗА ОПШТЕСТВЕНА ОДГОВОРНОСТ, HACCP, HALAL, ИФС и други.  

Има обезбеден сертификат за снабдување на меѓународни институции: НАТО, УНДП, Islamic Relief, Срвен Крст, Центарот за помош на Кралството Саудиска Арабија, ТИКА и други.  

Cопствениците, продолжуваат да го водат „Даути-Комерц“кон нови успеси, а во меѓувреме ја подготвиле младата генерација за предизвикот, што во блиска иднина ќе го преземе водството на компанијата. 

Основната дејност на компанијата “Даути-Koмерц” , се одвива преку два канали на продажба и други услуги: 

1.      Дистрибуција- Продажба на роба од увозните и домашни брендови за кој компанијата е дистрибутер во земјата. Опфаќа ланци на маркети, локални дистрибутери и големи потрошувачи. Дистрибуцијата ги опфаќа 3657 потрошувачки објекти во Северна Македонија.  

Се одвива преку специјализирани комерцијални  Дивизии и тоа:  

  

а)  Дивизија Milk & Meat- Дистрибуција на производи од млечни и месни производи  

b)  Дивизија Food & Drinks- Дистрибуција на храна и пијалоци  

c)  Дивизија Hygien & Cosmetic- Дистрибуција на производи за хигиена и козметика  

d)  Дивизија Alkaloid- Дистрибуција на производи од Алкалоид Скопје, производи од хемија, козметика и билкарство ( чаеви) 

е) МикроДистрибуција-Дистрибуција врата до врата  

f) Coffe Shop-Дистрибуција на производи за потребите на кафичи и ресторани 

 g) Fruit & Vegetable- Продажба на свежо овошје и зеленчук, преку дивизијата “Milk & Meat” 

 

 

 

2.      Продажба од домашни добавувачи :  

 

Продажба на роба од домашните производители со широка палета на производи. Опфаќа мали и мало продажби објекти, хотели, ресторанти, кафичи, сендвичари,  месарници, продавници за здрава храна, аптеки,  јавни и приватни институции, и други. Опфаќа 8324 потрошувачки објекти. Се одвива преку:  

 

 1.  “Cash & Carry” Скопје- Продажба во регионот во Скопје, Куманово, Велес и источниот дел на Северна Македонија 
 2. “Cash & Carry” во Тетово- Продажба нa регионот во Тетово, Гостивар, Кичево и Дебар  
 3.  “Cash & Carry” во Струга- Продажба во регионот на Струга, Охрид, Битола и Прилеп.  
 4. HO-RE-CA- Продажба по хотели, ресторани и кафичи, преку “Cash & Carry” ( Скопје, Тетово и Струга)  
 5. Јавни нбавки и Тендери- Учество на тендери и снабдување на јавни институци и установи (НАТО,  Полиција, Војска, Школи, Градинки, и други министерства и институци)  
 6. Снабдување на Хуманитарни Организации и други организации  

 

3.      Други Услуги:  

 

 1. Catering услуги- снабдување со готова храна за надворешни клиенти и организирање на разни настани и манифестации  
 2. Пакување на зрнасти  прозводи ( ориз, шеќер, грав и други),  како и пакување на мед  
 3. Откуп, складирање,  репарирање ( поправка)  и продажба на палети ( ОбичниЕUR и EPAL)  
 4. ISPM-15“ –  термички третман по европски стандарди на  дрвен материјал односно палети. 
 5. Откуп и третман на отпад од амбалажа (најлон, хартија и лименка ) и испраќање за рециклирање

 

 

СТРАТЕШКИ ПАРТНЕРИ  

„Даути Комерц“ се покажа како респектабилна компанија со своите локални, регионални и меѓународни партнери. Нејзини партнери се: 

„Аlkaloid“ Скопје - соработката започна во 1992 година, која продолжува и расте во сегментот на дистрибуција на производите  хемија, хигиена,  козметика, билкарство (чаеви) и храна.   

„Divella“ - соработката со италијанската компанија „Дivella“ започна на 1995 година, продолжува, со дистрибуција на производите тестенини, пелети, пасата и маслиново масло.  

„Меggle”- во 2007 година „Даути-Комерц“ започнува со дистрибуција на млечни производи од германскиот производител „Меgglе”.  

„Оvako“-  компанија за месни производи од Босна и Херцеговина, која започна со соработка  во 2008 година и продолжува.  

“Frutex” – од Република Косово е важен партнер со своите производи од негазирани сокови и енергетскиот пијалок Goldеn Eagle, започнато во 2012 година.  

“Mirato”  - е компанија со производи од високо квалитетна козметика, соработува од  2013 година, со познатите брендови “Malizia”, “Figaro”, “Diplo”, “Glicemile” и особено лакот за коса “Intesa”.  

“Flechard”-   од Париз, Франција, моментално е водечка компанија во Европа за трансформација на млечни масти, позната во светот по производството на безмастен  путер и сирење. Соработка од 2011 година.  

“КOROSTEJ” -  од Унгарија, е производител на млечни производи со европски стандарди, се дистрибуира од  2014 година. 

“BG-Produkt” - е компанија од кондиторската индустрија, чии што производи „Даути-Комерц“ почна да ги дистрибуира во 2014 година. 

“Rucker” - е германска компанија специјализирана за широк спектар и сигурност на производи на сирења и особено кашкавали, се дистрибуира од 2017 година. 

“Manarthon” - е компанија од Тунис, познат производител на сардини, се дистрибуира од 2009 година. 

“Siouras”-  е грчката компанија која е  позната по производите од маслинки, се дистрибуира од 2016 година. 

Компанија „ Orkla Foods Romania”  е компанија од Романија која е познат за маргарин “Ardealul” и  “Linco”,  се дистрибуира од 2014 година. 

Gullòn – позната  шпанска фабрика и  бренд во секторот на бисквите што се дистрибуира  „Даути-Комерц“. 

Од производителот „Beyaz Kagit “, од Адана, Турција, се дистрибуират детергентите „ Peros”, со посебен мирис.  

 

ТОП 15 БРЕНДОВИ 

Dauti - e бренд на артикли производени за „Даути-Комерц“, од различни партнери ширум светот со препорачана рецептура согласно вкусот на потрошувачите на паразарите што го покрива компанијата.  

 GoodNature - бренд на „Алкалоид“, за производи на органски чаеви со потекло од природни растенија.Ги исполнуваат стандардите за квалитет ISO 9001:2008, ISO 14001:1996 и HACCP за производство на безбедна храна. 

Becutan - бренд на „Алкалоид“, се произведува од 1978 година. Премиум производи за хигиена на нега на детска кожа. Сертифицирани за Европските директиви за квалитет.   

Spektar - бренд на компанијата „Ино Спектар“ за производите  на овошни сирупи и природна база. 

BašAjvar - бренд на компанијата „Дием-ГП ДООЕЛ“, високо квалитетен производ од црвената пиперка со уникатен вкус.  

GoldenEagle бренд на компанијата „Frutex“ Косово . Освежителен безалкохолен енергетски пијалок со совршен вкус.  

Natural100- бренд на компанијата „Frutex“ Косово. Овошен сок 100% природно без шеќер и полн со витамини.  

Hajdúе- бренд на компанијата „Korestej“ од Унгарија. Разновидни меки сирења, произведени со модерна европска технологија,  базирани на најубавите и оригинални медитерански традиции и рецепти. 

Ovako - е бренд на компанијата „Акова Груп“ од Босна и Херцеговина. Преработени и конзервирани месни производи со европски стандарди, базирани на традиционални босански рецепти.  

Divella е бренд на компанијата „ Divella“. Тестенини, доматни сосеви, излупените домати, маслиново масло и бисквити. Произведени на најсовремена технологија од дуру брашно со италијанска традиција со уникатен вкус.   

Meggle е бренд од компанијата „Meggle“ од Германија. Млекото и млечните производи се со совршен квалитет применувајќи иновации на развојот на брендот.  

Intesa - е бренд од компнаијата „Amato”од Италија.  Интеса лак за коса и има пријатен мирис на арабски килибар и му дава посебна свежина на телото.  

 Peros - е бренд на компанијта  „BeyazKağıt“. Овие производи се погодни за перење на алишта, миење садови, тврди површини и лична хигиена.  

ElManar - е бренд од компанијата  „Manarthon” од Тунис. Туна во конзерва,се содржи од медитерански сардини и е произведено со класични рецепти.  

Griesson бренд на  компанијата „GriessondeBeukelaer“ од Германија.  Семеен производ на бисквити произведено со долгогодишна традиција.  

 

„Даути-Комерц “А.Д, денес негува долгорочни деловни односи со голем број на мултинационални компании .Со успешна политика на следење на актуелните, како и можностите за лансирање на нови, брендовите во портфолиото на Даути, постигнаа значајна трговска вредност . 

Компанијата  гради принципи на доверба, лојалност и истрајност, и само на тој начин ги остварува своите планови за развој. „ Традициjа, Доверба и Безбедност“.  

„Даути-Комерц“ е приказна што продолжува... 

 

Даути Комерц АД

Основната дејност на компанијата ДАУТИ КОМЕРЦ ад е увоз-извоз и промет на стоки за широка потрошувачка кој се остварува преку дистрибутивните центри, како и застапување на повеќе реномирани домашни и светски фирми од разни области.

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

Поставени се колачиња (cookies) на Вашиот уред со цел да се подобри функционалноста на оваа веб страница.

Потребни ми се дополнителни информации | Политика за користење на колачиња (cookies)

Се согласувам Не се согласувам