Shop | МК | AL | EN

ДАУТИ КОМЕРЦ

 

"Даути-Комерц“  е семејна компанија на семејството ДАУТИ, трансформирана во Акционерско Друштво, со систем на корпоративно управување. Органи на управување се Собранието на акционери,  Управниот одбор и Борд на директори.  

 Основната дејност на „Даути-Комерц АД е увоз-извоз и дистрибуција на производи за широка потрошувачка, која се врши преку дистрибутивните центри во Северна Македонија, Косово и Црна Гора и локални добавувачи преку мрежата „Cash&Carry“ во Скопје, Тетово и Струга во Северна Македонија.  

 

 Прочитај повеќе

ЛИДЕР ВО РЕГИОНОТ

Компанијата „Даути Комерц“ А.Д, со 30-годишно искуство, стана регионален лидер во областа на дистрибуција на стоки за широка потрошувачка. Компанијата е присутна во четири регионални земји, почнувајќи од Северна Македонија, Косово, Црна Гора и Албанија.  

„Даути Комерц“ А.Д, континуирано имплементира иновативни идеи и современи стандарди, каде што е специјализирана за дистрибуција на стоки за широка потрошувачка на домашниот, регионалниот и меѓународниот пазар. Во последните години, извозот на стоки од регионалните производители од Западен Балкан на европските и пошироките пазари.

МОТО

„Традициjа, Доверба и Безбедност“ 

„Даути Комерц“ има семејна традиција. Божествена доверба, доверба по себе, доверба кај соработниците како и бројни партнери, добавувачи и купувачи. Безбеден пристап сам по себе и безбеден партнер и производи. Традиционално, имаме воспоставено доверба и безбедност во брзата дистрибуција на производите до крајниот потрошувач. ОРГАНИЗАЦИСКА СТРУКТУРА

Со семејно воспитување, системот за корпоративно управување ги зајакна капацитетите со истовремен пристап кон работењето на секторите во компанијата, насочување, контрола на квалитетот и внатрешната одговорност на менаџментот и проценка на ризикот. 


ПРОШИРУВАЊЕ И РАЗВОЈ

Зајакнувањето на компанијата се развива паралелно како во вертикалниот раст во временски периоди, така и во хоризонталното ширење во регионот и пошироко. 

Со планирана стратегија, компанијата се прошири во регионот каде што создаде конкурентни предности во Северна Македонија, Косово, Црна Гора и Албанија, каде што денес работи со свои компании и планира да се шири во регионот, Европа и пошироко. 

Од графиконот јасно се гледа дека компанијата трајно ја изградила успешната историја на својот подем, без да стагнира ниту една година. 

                                          
Magacin

ДИСТРИБУТИВНИ ЦЕНТРИ

Прочитај повеќе

„Даути Комерц“ е основано како компанија на 29 мај 1990 година, од браќата ДАУТИ.

На  почеток, како главна и основна дејност ја имаше дистрибуцијата на стоката, широката потрошувачка од домашни производители.  И ден денеска се занимава со ова трговска  дејност, дистрибуција на домашни и увозни производи.Новости

+


Џемаил Даути: „Даути-Комерц“, конкурира во НАТО тендерите

Генералниот директор на компанијата, г-дин Џемаил Даути, во интервју за новинската агенција „Блумберг Адриа-МК“, на тема „Како до тендерите на НАТО“, вели дека е потребна координација, логистичка поддршка и споделување информации. од државните институции, поточно од Министерството за одбрана и Министерството за надворешни работи.

01април

+


Секторот за сметководство учествува на регионалната конференција „Сметководството во регионот, трендови, предизвици, стандарди и перспективи“

Во Скопје се одржа првата регионална конференција на тема „Сметководство во регионот, трендови, предизвици, стандарди и перспективи“, на оваа конференција учествуваше генералниот директор на компанијата г-дин Џемаил Даути, каде беше придружуван на сметководствениот сектор во компанијата „Даути-Комерц“. Сметководствениот сектор во нашата компанија континуирано најпрофесионално ја врши работата следејќи ги и имплементирајќи ги трендовите и напредните стандарди во сметководствената дејност.

29март

+


Развојот на локалната инфраструктура беше тема на средбата со градоначалникот на општина Сарај

Сопствениците на компанијата, г-дин Џемаил Даути и г-дин Хамим Даути, му посакаа добредојде на градоначалникот на општина Сарај, г-дин Блерим Беџети. На средбата се разговараше за реализација на проекти за развој на локалната инфраструктура и за можностите за зголемување на инвестициските капацитети од приватниот сектор на територијата на општина Сарај.

13март

+


„Даути-Комерц“ ја проширува својата дејност во САД

Компанијата „Даути-Комерц“ континуирано ја развива својата трговска дејност. Нејзин предизвик е развојот на извозот со домашни производи. Досега нејзиниот фокус беше пазарот на земјите од Европската унија, како што се Германија, Австрија, Швајцарија, Италија и други земји. Овие пазари на ЕУ континуирано се снабдуваат со домашни производи од Северна Македонија.

01март0

Вработени

0

Држави

0

Меѓународни Потрошувачи

0

Внатрешни Партнери

0

Меѓународни Партнери

0

Брендови


Даути Комерц АД

Основната дејност на компанијата ДАУТИ КОМЕРЦ ад е увоз-извоз и промет на стоки за широка потрошувачка кој се остварува преку дистрибутивните центри, како и застапување на повеќе реномирани домашни и светски фирми од разни области.

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

Поставени се колачиња (cookies) на Вашиот уред со цел да се подобри функционалноста на оваа веб страница.

Потребни ми се дополнителни информации | Политика за користење на колачиња (cookies)

Се согласувам Не се согласувам