19.09.2023

Обука за испит, царински застапување

Едукацијата и развојот на човечките ресурси е заложба на компанијата „Даути-Комерц“ да биде во тренд со најиновативните комерцијални практики. Во просториите на компанијата се одржа работилница за регулативата „Инкотермс“ на која обучувач беше експертот Карло Змајшек. На овие предавања присуствуваа вработени од извозно-увозниот сектор на „Даути-Комерц“ и „Даути-ТранспортШпед“, кои задолжително треба да полагаат испит за лиценца за царински застапување.


Даути Комерц АД

Основната дејност на компанијата ДАУТИ КОМЕРЦ ад е увоз-извоз и промет на стоки за широка потрошувачка кој се остварува преку дистрибутивните центри, како и застапување на повеќе реномирани домашни и светски фирми од разни области.

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

Поставени се колачиња (cookies) на Вашиот уред со цел да се подобри функционалноста на оваа веб страница.

Потребни ми се дополнителни информации | Политика за користење на колачиња (cookies)

Се согласувам Не се согласувам