03.10.2023

На самитот „AI Tech“ учествуваа претставници од ИТ-секторот

Компанијата континуирано ги следи технолошките иновации и ги усвојува во својата работа. Покрај технологиите, инвестира и во развој и обука на кадар и човечки ресурси. Претставници од ИТ-секторот на компанијата „Даути-Комерц“, Гоце Блажевски, Валон Ејупи и Омер Рустеми, учествуваа на Самитот „АI Теch“, на кој беа дадени стручни појаснувања од странски експерти за примената на вештачката интелигенција (АI).   

Вештачката интелигенција (AI) и технологијата се во првите редови на следната индустриска револуција, а можностите што ги нудат се навидум бескрајни. Од здравство до финансии, производство до малопродажба, вештачката интелигенција и технологијата ги трансформираат индустриите и поттикнуваат иновации како никогаш досега. Самитот за AI Tech беше врвен настан за професионалци кои сакаат да ги истражат најновите решенија за вештачка интелигенција во различни индустрии, како и од лидери на компании за вештачка интелигенција. На самитот, најпаметните умови во индустријата се собраа за да ги споделат своите сознанија за најновите достигнувања и трансформации во вештачката интелигенција и технологијата. Без разлика дали сте претприемач, развивач или само љубопитен технолошки ентузијаст, самитот понуди единствена можност да стекнете подлабоко разбирање за влијанието на вештачката интелигенција и технологијата врз светот околу нас. 


Даути Комерц АД

Основната дејност на компанијата ДАУТИ КОМЕРЦ ад е увоз-извоз и промет на стоки за широка потрошувачка кој се остварува преку дистрибутивните центри, како и застапување на повеќе реномирани домашни и светски фирми од разни области.

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

Поставени се колачиња (cookies) на Вашиот уред со цел да се подобри функционалноста на оваа веб страница.

Потребни ми се дополнителни информации | Политика за користење на колачиња (cookies)

Се согласувам Не се согласувам