17.10.2023

Раководителите на секторите на„Даути-Комерц“ учествуваа на обуката на тема: „Царинска тарифа, царински постапки и потекло на стоката“

Напредокот во кариерата и иновативното  знаење се посвети на компанијата „Даути-Комерц“. Компанијата континуирано ги следи промените и ги имплементира во своите редови. 

Во рамките на СКСЗМ тренинг центарот, на тема: „Царинска тарифа, царински постапки и потекло на стоката“, учествуваа раководители на различни сектори на компанијата „Даути-Комерц“, каде имаа можност да се информираат за новите регулативи во сферата на царината. 

Учесниците, кои се и членови на СКСЗМ, имаа можност да се обучат за условите и структурите на царинските тарифи, законските основи, царинските такси, како и основните правила за спроведување на царинските тарифи. 


Даути Комерц АД

Основната дејност на компанијата ДАУТИ КОМЕРЦ ад е увоз-извоз и промет на стоки за широка потрошувачка кој се остварува преку дистрибутивните центри, како и застапување на повеќе реномирани домашни и светски фирми од разни области.

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

Поставени се колачиња (cookies) на Вашиот уред со цел да се подобри функционалноста на оваа веб страница.

Потребни ми се дополнителни информации | Политика за користење на колачиња (cookies)

Се согласувам Не се согласувам