07.12.2023

Изработка на Национална стратегија за развој

Директорот Џемаил Даути, како претставник на Стопанската комора на северо-западна  Македонија, учествуваше на настанот на кој беше промовирана финалната нацрт верзија на Националната стратегија за развој 2024-2044 година. Во оваа  консултативна дебата, Џемаил Даути, кој беше промотор и поттикнувач на Националната стратегија за развој, ги изнесе своите коментари за нацрт-верзијата, каде препорача да се формира тело кое ќе ја следи имплементацијата во практично функционирање. 

Во изработката на Националниот стратегија за развој беа вклучени повеќе од 450 претставници од институции, граѓанскиот сектор, бизнис секторот, експерти од различни области, голем број млади луѓе и инклузија, како и консултации со повеќе од 5000 граѓани од различни генерацијата, различни етнички групи, политички партии и општествени чинители. 


Даути Комерц АД

Основната дејност на компанијата ДАУТИ КОМЕРЦ ад е увоз-извоз и промет на стоки за широка потрошувачка кој се остварува преку дистрибутивните центри, како и застапување на повеќе реномирани домашни и светски фирми од разни области.

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

Поставени се колачиња (cookies) на Вашиот уред со цел да се подобри функционалноста на оваа веб страница.

Потребни ми се дополнителни информации | Политика за користење на колачиња (cookies)

Се согласувам Не се согласувам