08.12.2023

Од ТОП100 компаниите, „Даути-Комерц“ е рангирано на второто место

По параметрите и финансиски успех, компанијата „Даути-Комерц“ се рангира  на второ место во ова издание на ТОП100 на Стопанската комора на северозападна Македонија. Наградата за компанијата и ја додели премиерот Димитар Ковачевски, а ја прими Хамим Даути, директор на „Даути-Комерц“ - Скопје. 

Во континуитет, „Даути-Комерц“ е рангирана меѓу петте најуспешни компании во Северна Македонија, врз основа на нето добивката, регионалното учество, кадровското напредување, зголемената конкуренција и капиталните инвестиции. 

За ова година забележа годишен промет од 60 милиони евра, нето добивка од 1,6 милиони евра, бројот на вработени 361, извоз од 2 милиони евра и инвестиции од 1,2 милиони евра. 

Настанот ТОП 100 одбележува момент на благодарност и награда за најдобрите компании, нагласувајќи ги нивните извонредни достигнувања и нивната важност во промовирањето на конкуренцијата, но и во создавањето подобар животен стандард за граѓаните на нашата земја. 

Стопанската комора на северозападна Македонија ја заокружи 2023 година со организирање на својата традиционална манифестација ТОП-100 по тринаесетти пат по ред, на која заедно се слави успехот на компаниите во земјава, како и нивниот придонес во економскиот раст и развој на земја. 


Даути Комерц АД

Основната дејност на компанијата ДАУТИ КОМЕРЦ ад е увоз-извоз и промет на стоки за широка потрошувачка кој се остварува преку дистрибутивните центри, како и застапување на повеќе реномирани домашни и светски фирми од разни области.

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

Поставени се колачиња (cookies) на Вашиот уред со цел да се подобри функционалноста на оваа веб страница.

Потребни ми се дополнителни информации | Политика за користење на колачиња (cookies)

Се согласувам Не се согласувам