01.01.2024

„Даути-Комерц“ со успех ја заокружува 2023 година

По повод новогодишните празници, компанијата „Даути-Комерц“ организираше свечена манифестација со своето раководство во Приштина со комерцијалистите од „Даути-Комерц“ Северна Македонија, „Даути-Комерц“ Косово, „Даути-Комерц“ Црна Гора, и „Даути-Комерц“Албанија. Тие ја презентираа едногодишната работа што ја спроведоа, каде што беше констатирано дека имаат остварено успешна финансиска година и покрај предизвиците и економските кризи.

Компанијата „Даути комерц“ 2023 година ја заврши со годишен промет од  126 милиони евра, каде има раст за 18.28 проценти од претходната година.

Раководството на компанијата е задоволно од постигнатите резултати и успеси, но овој раст беше проекција на Одборот на сопственици и раководството на компанијата.

Генералниот директор на „Даути-Комерц“, г-дин Џемаил Даути, ги истакна предизвиците со кои се соочуваат регионалните пазари, во четири земји каде компанијата врши комерцијални активности. Тој рече дека имаме позитивни резултати, а тоа е резултат на постојаната посветеност на компанијата.  

Како резултат на развојот, директорот, г-дин Џемаил Даути, рече дека компанијата е инвестира  во Сарај-Скопје, Извознит Центар  од 30 илјади м2, неговиот објект во Албанија и вториот објект во Урешевац-Косово.

Директорот г-дин Хамим Даути ги истакна иновативните политики во организацискиот план што компанијата ќе ги спроведе следната година, да понуди подобри услови за купувачите и да биде што е можно поконкурентна на локалниот и регионалниот пазар.

Раководителите на секторите и одделенијата детално го презентираа годишниот промет пред менаџментот, при што покажаа детали за секој сектор и за првите десет производи.

 


Даути Комерц АД

Основната дејност на компанијата ДАУТИ КОМЕРЦ ад е увоз-извоз и промет на стоки за широка потрошувачка кој се остварува преку дистрибутивните центри, како и застапување на повеќе реномирани домашни и светски фирми од разни области.

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

Поставени се колачиња (cookies) на Вашиот уред со цел да се подобри функционалноста на оваа веб страница.

Потребни ми се дополнителни информации | Политика за користење на колачиња (cookies)

Се согласувам Не се согласувам