12.02.2024

Директорот Џемаил Даути во посета кај премиерот Талат Џафери

Генералниот директор на компанијата, г-дин Џемаил Даути, беше дел од делегацијата на Стопанската комора на северозападна Македонија, на средба со премиерот на Северна Македонија, Талат Џафери.

На средбата се разговараше за економските предизвици во земјава, перспективите и можностите на економската соработка за економски развој, со посебен акцент на миграцијата на работната сила како грижа.

СКСЗМ како независна институција соработува со сите релевантни актери во насока на подобрување на климата за бизнис, како предуслов за социо-економска стабилност на земјата и нејзините граѓани.


Даути Комерц АД

Основната дејност на компанијата ДАУТИ КОМЕРЦ ад е увоз-извоз и промет на стоки за широка потрошувачка кој се остварува преку дистрибутивните центри, како и застапување на повеќе реномирани домашни и светски фирми од разни области.

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

Поставени се колачиња (cookies) на Вашиот уред со цел да се подобри функционалноста на оваа веб страница.

Потребни ми се дополнителни информации | Политика за користење на колачиња (cookies)

Се согласувам Не се согласувам