15.02.2024

Обука и сертификација за јапонскиот специјалитет „Суши“

Раководителот и персоналот на кујна „Даути-Комерц“-Кетеренинг успешно ја завршија следната обука за едукација за подготовка на јапонска кујна. Обуката беше спроведена под надзор на специјалистите Тојоко Тагучи и Дане Ускоков, при што тие ги дадоа највисоките оценки за кадарот на кандидатите во однос на подготовката на јапонскиот специјалитет „Суши“.

На оваа обука беа Ибрахим Зенели, менаџер за кујна и угостителство, Наталија Трајческа, технолог и нутриционист, Маријана Алексиева, главен готвач и Кефајет Веселова, помошник готвач, кој ја научи содржината на јапонската храна и начинот на нејзина подготовка.

Менторот Тојоко Тагучи изрази високо ценење за вештините на учесниците на оваа обука и им додели сертификат за успешно завршената обука.


Даути Комерц АД

Основната дејност на компанијата ДАУТИ КОМЕРЦ ад е увоз-извоз и промет на стоки за широка потрошувачка кој се остварува преку дистрибутивните центри, како и застапување на повеќе реномирани домашни и светски фирми од разни области.

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

Поставени се колачиња (cookies) на Вашиот уред со цел да се подобри функционалноста на оваа веб страница.

Потребни ми се дополнителни информации | Политика за користење на колачиња (cookies)

Се согласувам Не се согласувам