01.03.2024

„Даути-Комерц“ ја проширува својата дејност во САД

Компанијата „Даути-Комерц“ континуирано ја развива својата трговска дејност. Нејзин предизвик е развојот на извозот со домашни производи. Досега нејзиниот фокус беше пазарот на земјите од Европската унија, како што се Германија, Австрија, Швајцарија, Италија и други земји. Овие пазари на ЕУ континуирано се снабдуваат со домашни производи од Северна Македонија.

Сега започна трговската соработка и со компании од Соединетите Американски Држави, поточно во извозот на производи од домашни производители. Првиот извоз беше успешно извршен во САД, поточно во градовите Њујорк и Конектикат, каде беше испратен првиот контингент и истата продажна линија ќе продолжи и во иднина. Тврдењата и планирањето на компанијата се дека оваа соработка во иднина уште повеќе ќе се развива во сите градови на САД.

 


Даути Комерц АД

Основната дејност на компанијата ДАУТИ КОМЕРЦ ад е увоз-извоз и промет на стоки за широка потрошувачка кој се остварува преку дистрибутивните центри, како и застапување на повеќе реномирани домашни и светски фирми од разни области.

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

Поставени се колачиња (cookies) на Вашиот уред со цел да се подобри функционалноста на оваа веб страница.

Потребни ми се дополнителни информации | Политика за користење на колачиња (cookies)

Се согласувам Не се согласувам