13.03.2024

Развојот на локалната инфраструктура беше тема на средбата со градоначалникот на општина Сарај

Сопствениците на компанијата, г-дин Џемаил Даути и г-дин Хамим Даути, му посакаа добредојде на градоначалникот на општина Сарај, г-дин Блерим Беџети. На средбата се разговараше за реализација на проекти за развој на локалната инфраструктура и за можностите за зголемување на инвестициските капацитети од приватниот сектор на територијата на општина Сарај.

Генералниот директор на компанијата, г-дин Џемаил Даути, го информираше градоначалникот за развојните проекти на компанијата „Даути-Комерц“ за изградбата на Извозниот центар, кој ќе биде основа за растот на извозот на локални производи на европските пазари.


Даути Комерц АД

Основната дејност на компанијата ДАУТИ КОМЕРЦ ад е увоз-извоз и промет на стоки за широка потрошувачка кој се остварува преку дистрибутивните центри, како и застапување на повеќе реномирани домашни и светски фирми од разни области.

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

Поставени се колачиња (cookies) на Вашиот уред со цел да се подобри функционалноста на оваа веб страница.

Потребни ми се дополнителни информации | Политика за користење на колачиња (cookies)

Се согласувам Не се согласувам