01.04.2024

Џемаил Даути: „Даути-Комерц“, конкурира во НАТО тендерите

Генералниот директор на компанијата, г-дин Џемаил Даути, во интервју за новинската агенција „Блумберг Адриа-МК“, на тема „Како до тендерите на НАТО“, вели дека е потребна координација, логистичка поддршка и споделување информации. од државните институции, поточно од Министерството за одбрана и Министерството за надворешни работи.

Во таа насока, тој предлага логистичка услуга која технички ќе помогне во лобирањето, додавајќи дека конкуренцијата меѓу компаниите е голема. Џемаил Даути вели дека „Даути-Комерц“ е сертифициран и има создадено посебен сектор и се конкурра во јавните набавки на НАТО и досега има соработувано директно и индиректно во 4 проекти, од кои два во Косово и два во Северна Македонија.

Во продолжиме да го следиме целосното интервју на генералниот директор г-дин Џемаил Даути:


Даути Комерц АД

Основната дејност на компанијата ДАУТИ КОМЕРЦ ад е увоз-извоз и промет на стоки за широка потрошувачка кој се остварува преку дистрибутивните центри, како и застапување на повеќе реномирани домашни и светски фирми од разни области.

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

Поставени се колачиња (cookies) на Вашиот уред со цел да се подобри функционалноста на оваа веб страница.

Потребни ми се дополнителни информации | Политика за користење на колачиња (cookies)

Се согласувам Не се согласувам