Shop | МК | AL | EN

Дејности

Дистрибуција

  1. Продажба на роба од увозните и домашни брендови за кој компанијата е дистрибутер во земјата. Опфаќа ланци на маркети, локални дистрибутери и големи потрошувачи. Дистрибуцијата ги опфаќа 3657 потрошувачки објекти во Северна Македонија.

Се одвива преку специјализирани комерцијални  Дивизии  и тоа:

 

а)  Дивизија Milk & Meat- Дистрибуција на производи од млечни и месни производи

b)  Дивизија Food & Drinks- Дистрибуција на храна и пијалоци

c)  Дивизија Hygienе & Cosmetic- Дистрибуција на производи за хигиена и козметика

d)  Дивизија Alkaloid- Дистрибуција на производи од Алкалоид Скопје, производи од хемија, козметика и билкарство (чаеви)

е) МикроДистрибуција- Дистрибуција врата до врата

f) Coffe Shop- Дистрибуција на производи за потребите на кафичи и ресторани

g) Fruit & Vegetable- Продажба на свежо овошје и зеленчук, преку дивизијата “Milk & Meat”

Продажба од домашни добавувачи

 Продажба на роба од домашните производители со широка палета на производи. Опфаќа мали и мало продажбни објекти, хотели, ресторанти, кафичи, сендвичари,  месарници, продавници за здрава храна, аптеки,  јавни и приватни институции, и други. Опфаќа 8324 потрошувачки објекти. Се одвива преку:      

a)      “Cash & Carry” Скопје- Продажба во регионот во Скопје, Куманово, Велес и источниот дел на Северна Македонија

b)      “Cash & Carry” во Тетово- Продажба нa регионот во Тетово, Гостивар, Кичево и Дебар

c)       “Cash & Carry” во Струга- Продажба во регионот на Струга, Охрид, Битола и Прилеп.

d)      HO-RE-CA- Продажба по хотели, ресторани и кафичи, преку “Cash & Carry” ( Скопје, Тетово и Струга)

e)      Јавни набавки и Тендери- Учество на тендери и снабдување на јавни институци и установи (НАТО,  Полиција, Војска, Училишта, Градинки, и други министерства и институции)


Други Услуги

 

a)       Catering услуги- снабдување со готова храна за надворешни клиенти и организирање на разни евенти и манифестации

b)    Пакување на зрнести прозводи ( ориз, шеќер, грав и други),  како и пакување на мед

c)    Откуп, складирање,  репарирање ( поправка)  и продажба на палети ( Обични, ЕUR и EPAL)

d)    “ISPM-15“ –  термички третман по европски стандарди на  дрвен материјал односно палети

e)    Откуп и третман на отпад од амбалажа (најлон, хартија и лименка ) и испраќање за рециклирање

f)       Снабдување на Хуманитарни ОрганизациИ и други организации


Даути Комерц АД

Основната дејност на компанијата ДАУТИ КОМЕРЦ ад е увоз-извоз и промет на стоки за широка потрошувачка кој се остварува преку дистрибутивните центри, како и застапување на повеќе реномирани домашни и светски фирми од разни области.

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

Поставени се колачиња (cookies) на Вашиот уред со цел да се подобри функционалноста на оваа веб страница.

Потребни ми се дополнителни информации | Политика за користење на колачиња (cookies)

Се согласувам Не се согласувам